Mousse de marron sur sa pâte de dattes chocolatée

Mousse de marron sur sa pâte de dattes chocolatée

Hello everybody, hope you're having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Mousse de marron sur sa pâte de dattes chocolatée. One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Mousse de marron sur sa pâte de dattes chocolatée is one of the most favored of current trending foods in the world. It's enjoyed by millions daily. It's simple, it is quick, it tastes yummy. They are nice and they look wonderful. Mousse de marron sur sa pâte de dattes chocolatée is something that I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Mousse de marron sur sa pâte de dattes chocolatée, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Mousse de marron sur sa pâte de dattes chocolatée delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Mousse de marron sur sa pâte de dattes chocolatée is 4 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Mousse de marron sur sa pâte de dattes chocolatée estimated approx 45 min.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Mousse de marron sur sa pâte de dattes chocolatée using 9 ingredients and 3 steps. Here is how you cook that.

sans gluten, sans oeufs Une recette qui aura parfaitement sa place à table pour Noël. Une délicieuse mousse de marrons avec de la mascarpone posée sur un fond de tartelette aux dattes-chocolat et du kasha pour le croquant

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Mousse de marron sur sa pâte de dattes chocolatée:

  1. Pour la pâte:
  2. 12 dattes dénoyautées bio
  3. 50 g kasha (sarrasin grillé) bio
  4. 50 g chocolat noir "sans"
  5. Pour la mousse:
  6. 120 g crème mascarpone bio
  7. 120 g crème liquide bio
  8. 150 g crème de marrons bio
  9. 1 pincée de vanille

Steps to make to make Mousse de marron sur sa pâte de dattes chocolatée

  1. Préparez la pâte: Mettez le chocolat dans un saladier et faites le fondre au bain-marie. Versez-le dans un mixer avec les dattes et les graines de kasha. Mixez jusqu'à l'obtention d'une pâte homogène. Étalez cette pâte sur du papier cuisson, sur 5 mm environ. A l'aide de l'emporte pièce, faites 4 fonds de tartelettes. Placez-les au réfrigérateur pour une nuit.
  2. Préparez la mousse: mettez la crème de mascarpone, la crème liquide, la crème de marron, avec une pincée de vanille, dans un saladier. Battez au batteur électrique, jusqu'à obtenir une consistance de chantilly. A l'aide d'une cuillère à soupe, couvrez les parois de 4 dômes en silicone, avec un peu de mousse. Puis répartissez-la dans chaque dôme. Tapotez le moule pour enlever les bulles d'air. Placez au congélateur une nuit.
  3. Le lendemain, 1H00 avant de servir, sortez les mousses de marron du congélateur. Démoulez et placez chaque dôme sur un fond de tartelette. Réservez au réfrigérateur jusqu'au moment de servir.
    Saupoudrez de cacao et dégustez.

As your experience and self-confidence grows, you will find that you have a lot more all-natural control over your diet and also adapt your diet plan to your individual tastes gradually. Whether you want to serve a recipe that makes use of fewer or more active ingredients or is a bit basically hot, you can make basic changes to achieve this goal. To put it simply, begin making your recipes in a timely manner. As for standard food preparation abilities for novices you don't need to learn them but just if you understand some basic cooking techniques.

This isn't a full guide to fast and also easy lunch recipes however its excellent food for thought. Hopefully this will certainly get your imaginative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing a lot of heavy meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this exceptional food Simple Way to Prepare Perfect Mousse de marron sur sa pâte de dattes chocolatée. Thank you very much for your time. I'm confident that you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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